Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.05.2011 20:32 - Шарлатанство ли е гадаенето
Автор: kazim Категория: Други   
Прочетен: 687 Коментари: 0 Гласове:
1



image Здравейте, днес отново се натъкнах на подобни разсъждения в един от форумите и реших да споделя своята гледна точка.

Безспорно има куп шарлатани, но заради тях да се отрича нещо, което съществува от както свят светува... струва ми се лекомислено. Смятам, че ще се съгласите с мен, че в днешно време има все повече научни доказателства за силата на мисълта и всеобщия информационен поток. Възможно е някои хора да имат способност да черпят НЯКАКВА информация от там. Но това вече е друга тема, а ние все пак говорим защо "врачките" са толкова популярни.

Както се знае това са хора, които имат добър усет към психологията на човека. И понеже преди векове не е имало професии като психоаналитик, брачен консултант, психолог, медиатор и т.н. хората са се обръщали към по-сведущите за съвет. В древността шамани, магьосници, вещици и т.н. са ставали хора имащи някакви знания недостъпни за останалите. Дори самата дума ВЕЩИЦА произхожда от думата ВЕЩ – ЗНАЕЩ. Именно по тази причина те са били в състояние да дадат полезни съвети и са били постоянно търсени.

И сега най-често хората се обръщат към „врачки” когато са объркани с желание да получат съвет. Наистина много жалко, че в повечето случаи таланта на „врачките” се използва с цел облагодетелстване, а не както си му е реда да помагат на хората. Ако даден човек наистина е в състояние да обясни, че има изход от дадена ситуация то това никога не е за пренебрегване. Много често дори възможността някой да те изслуша и да демонстрира съпричастност е достатъчно човек сам да си изясни ситуацията и да се справи с нея.

Така че не бива да се слагат всички под един знаменател само защото сме се натъкнали на менте врачка. Все пак сме заобиколени от ментета и си ги ползваме най-редовно под различни форми.

Казим 





Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kazim
Категория: Тя и той
Прочетен: 20878
Постинги: 8
Коментари: 0
Гласове: 17
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031